Skumle boliger

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First er redd for at det kan smelle. - Jeg liker ikke helt det jeg ser, sier han.

Personlig økonomi

Leiligheter med lavt innskudd og høy fellesgjeld er hete poteter i boligmarkedet. Og lengden på avdragsfrihet på lånet har steget kraftig - det er nå vanlig med 30 år. Leiligheter med lavt innskudd og høy fellesgjeld er hete poteter i boligmarkedet. Og lengden på avdragsfrihet på lånet har steget kraftig - det er nå vanlig med 30 år. - Det at en får mulighet til å ikke betale avdrag på lånet gjør at en kan betale mer for boligen, slik at prisene stiger, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til E24.Han er ifølge nettavisen skeptisk til en tendens som bidrar til at boligprisene stiger videre.- Man blir sittende med gjeld lenge og er selvfølgelig mer utsatt for hevninger i rentenivå enn andre. Jeg liker ikke helt det jeg ser, fortsetter Andreassen.

Nyheter
Næringsliv