Staten vil forlenge jakta til lille julaften

Landbruksminister Terje Riis-Johansen (Sp) går inn for å forlenge jakta på elg og hjort til lille julaften.

Personlig økonomi

Grunneierne jubler, mens Norges Jeger- og Fiskeforbund frykter at småviltjegerne skvises. Utvidet jakttid gir økte inntekter og mindre beiteskade, mener landbruksministeren, som går inn for en generell utvidelse av jakttiden de neste fem årene. I dag er jakttiden fram til 1. november. Grunneierne jubler, mens Norges Jeger- og Fiskeforbund frykter at småviltjegerne skvises. Utvidet jakttid gir økte inntekter og mindre beiteskade, mener landbruksministeren, som går inn for en generell utvidelse av jakttiden de neste fem årene. I dag er jakttiden fram til 1. november. Norges Skogeierforbund og NHO anslår omsetningen av jakt og tilleggstjenester til 800 millioner, med ytterligere 500 millioner i potensial.Næringssjef Nils Bøhn i Norges Skogeierforbund sier til Nationen at forlenget jaktsesong vil gi flere mulighet til å delta.- Dermed blir det lettere å øke omsetningen på jakt og på tilleggstjenester som for eksempel innkvartering, sier han. Norges Jeger- og Fiskerforbund er skeptiske og mener kommuner som vil utvide jakttiden på storvilt, må dokumentere at det ikke går ut over småviltjegere. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv