SV vil utrede gratis trikk og buss

SV vil utrede gratis trikk, buss og T-bane i og rundt Oslo. Arbeiderpartiet og Venstre mener forslaget er interessant.

Personlig økonomi

Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet ønsker å ta forslaget et skritt lenger. Han mener at gratis kollektivtransport må utredes i alle de største byene i Norge. Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet ønsker å ta forslaget et skritt lenger. Han mener at gratis kollektivtransport må utredes i alle de største byene i Norge. - Dagens bilkøer er morgendagens helsekøer, sier Haltbrekken til Dagsavisen.Ideen kommer fra Danmark, der Teknologirådet onsdag legger fram en rapport om hva gratis kollektivtransport kan bety for København-området.SV vil fremme forslag om en utredning for byrådet, og får støtte fra ordførerkandidat Rune Gerhardsen som sier at Arbeiderpartiet ønsker å titte nærmere på forslaget.Forsker Jon Terje Brekken ved Transportøkonomisk institutt sier imidlertid at forslaget er en utopi, fordi nettet vil bli overbelastet dersom reisene blir gratis. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv