Vektere uten godkjenning passet Høyre

Vekterselskapet som voktet Høyre Hus mens partileder Erna Solberg hadde livvakter høsten 2003, var ikke godkjent og eieren var straffedømt.

Personlig økonomi

Høyre satt i regjering og partilederen var utstyrt med livvakter fra politiet på grunn av trusler. Samtidig var det lovløse tilstander i firmaet som hadde oppdraget med å vokte partiets hovedkvarter, melder TV 2. Høyre satt i regjering og partilederen var utstyrt med livvakter fra politiet på grunn av trusler. Samtidig var det lovløse tilstander i firmaet som hadde oppdraget med å vokte partiets hovedkvarter, melder TV 2. Vekterselskapet som hadde full tilgang til Høyres Hus i Oslo fram til oktober 2003, mistet tillatelsen til å drive vaktselskap allerede i 1998. Det skjedde etter at statsbudsjettet ble lekket fra trykkeriet der vekterne skulle passe på de topphemmelige dokumentene.I etterforskningen av budsjettlekkasjen ble det avslørt at vekterselskapet besto av flere eksjugoslaver og personer uten godkjent vekterkurs. Men Høyre ble aldri informert om at vekterselskapet mistet godkjennelsen.Eieren av selskapet ble ifølge TV 2 dømt for seksuell omgang med en mindreårig jente i 2000. Han er også dømt for brudd på våpenloven.Daglig leder Øystein Eriksen i Høyres Hus sier til TV 2 at saken er alvorlig:- Alle bedrifter vil kunne ha informasjon som er intern eller sensitiv, og da er man avhengig av at man kan stole på dem som har tilgang til lokalene. Det er ingen tvil om at vi helt avhengig av å ha tillit til disse selskapene. Når de ikke viser seg tilliten verdig, så er det veldig alvorlig, sier Eriksen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv