Vil ha 100 nye pol

Helseminister Sylvia Brustad åpner for pol i alle kommuner.

Personlig økonomi

Helseminister Sylvia Brustad (Ap) åpner for hundre nye vinmonopol i Norge. Det betyr minst ett pol i hver kommune som ønsker det.Samtidig varsler helseministeren at den rødgrønne regjeringen vil holde fast på alkoholavgiftene og åpningstidene for polutsalgene.Helseministeren vil være i forkant av et press fra EU og mener at flere pol styrker ordningen:- Dette er ikke noe frislipp av alkoholsalg, men en ordning for å hindre at polet forvitrer. Flere partier i Norge ønsker vin og sprit i butikken, og mange land har det. Det ønsker ikke regjeringen, sier Brustad.- Skal vi hindre presset og makte å beholde Vinmonopolet som det instrumentet det er, må ordningen bli forstått og ha legitimitet. Det er vanskelig dersom folk opplever at det er langt til nærmeste pol, fortsetter hun.Brustad ser ikke for seg at pol på kjøpesenter skal kunne følge sentrenes åpningstid, og understreker at avgiftene ligger fast.- Vi har ingen planer om å senke alkoholavgiftene. Grunnen er enkel. Forbruket går opp og skadene blir større, sier helseministeren. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv