Vil ha halv moms på varmepumper

Frp vil halvere momsen på nye varmekilder, deriblant varmepumper. Her følger forklaringen.

Personlig økonomi

Frp mener momsen bør halveres på nye varmekilder til husholdningene. Begrunnelsen er at partiet ønsker å redusere forbruket av elektrisk kraft.- Varme må likestilles med behovet for mat som har lav momssats, sier Frps energipolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen. Han ber regjeringen utrede et slikt system som ett av mange tiltak for å få orden på energiforsyningen i Norge.De varmekildene Solvik-Olsen vil halvere momsen på er vedovner, pelletskaminer, varmepumper, kogen-gassbrennere og solvarmepanel. Han sier til NTB at det også kan være ønskelig å halvere momsen på forbruksvarer som pellets, men for å sikre bredest mulig støtte vil Frp foreløpig bare la momsreduksjonen omfatte selve kapitalvaren.Solvik-Olsen sier den høye prisen på denne type varmekilder gjør at folk trenger en ekstra stimulans for å anskaffe dem. Det kan enklest skje ved å halvere momsen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv