Vil holde Murud fengslet

Politiet ønsker å holde korrupsjonssiktede Frank Murud i varetekt helt fram til rettssaken mot ham starter.

Personlig økonomi

Murud har sittet varetektsfengslet siden 6. september, siktet for grov økonomisk utroskap og korrupsjon i forbindelse med svindelsaken i det kommunale foretaket Undervisningsbygg. Murud har sittet varetektsfengslet siden 6. september, siktet for grov økonomisk utroskap og korrupsjon i forbindelse med svindelsaken i det kommunale foretaket Undervisningsbygg. Mandag tar Oslo tingrett stilling til spørsmålet om fortsatt varetektsfengsling. Da vil Oslo politidistrikt be om at Murud blir sittende i varetekt fram til saken kommer opp for retten, eller minst i fire uker, opplyser politiadvokat Susie Bergstrand til NA24.no.Frank Murud er tidligere eiendomssjef i Undervisningsbygg, som eier skoler og undervisningsbygg i Oslo. Han er siktet for å ha underslått nærmere 90 millioner kroner.Politiet kan varetektsfengsle siktede personer helt fram til hovedforhandlingene dersom de er siktet for en forbrytelse med strafferamme på ti år eller mer. Nye bestemmelser angir en strafferamme på ti år for korrupsjon.Politiet varsler at de uansett vil begjære Murud fengslet i ytterligere fire uker. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv