Bare annenhver person under 34 år sparer i Norges gunstigste spareordning, Boligsparing for Ungdom (BSU). Dermed går halvparten av de unge under 34 år glipp av opp til 3.000 kroner hvert år. Hver tredje i aldersgruppen kjenner heller ikke de gunstige fordelene. Det viser en undersøkelse utført av Norstat for SpareBank 1. Bare annenhver person under 34 år sparer i Norges gunstigste spareordning, Boligsparing for Ungdom (BSU). Dermed går halvparten av de unge under 34 år glipp av opp til 3.000 kroner hvert år. Hver tredje i aldersgruppen kjenner heller ikke de gunstige fordelene. Det viser en undersøkelse utført av Norstat for SpareBank 1. - Det er utrolig at så mange unge ikke benytter seg av Norges beste spareordning, sier Thoralf Granerød i SpareBank 1. BSU gir ikke bare skattefradrag og bankens aller beste innskuddsrente, men gir også svært gunstig rente ved kjøp av bolig.- Det lønner seg å spare et fast beløp hver måned. På den måten er du sikker på å få fylt opp BSU-kontoen hvert år. Du kan spare inntil 15.000 kroner i året, og inntil 100.000 kroner i løpet av spareperioden. Har du ikke råd i perioder, så kan du hoppe over en eller flere måneder eller år, uten at du av den grunn bryter vilkårene. Uansett hvor mye du sparer oppad til 15.000 kroner i året, får du 20 prosent skattefradrag av årets sparebeløp, sier han.- For å få full skatteeffekt på 2006 må du spare 15.000 kroner på en BSU-konto innen 31. desember i år. Det betyr kort og godt 3000 kroner mindre i skatt for 2006.