Kundene er til sammen tappet for over 100.000 kroner. DnB NOR er en av bankene som har blitt rammet av angrepet.- Vi har registrert fire tilfeller der svindlere har satt i gang betalinger i nettbanken ved å bryte seg inn elektronisk i privatpersoners PC-er. To av betalingene ble stanset i systemet, en av betalingene ble tilbakeført og i ett tilfelle har 14.000 kroner kommet på avveie, sier informasjonsdirektør Eivind Grønstad i DnB NOR ASA til TV 2.Også SpareBank1 har opplevd angrep. Selv bekrefter de fem innbrudd på kunders PC-er og i to av tilfellene skal pengetransaksjoner være gjennomført. Ifølge banken er også to andre banker rammet. DnB NOR sier de nå har satt i verk tiltak for å hindre nye angrep, men de vil ikke gå konkret inn på hvilke tiltak dette dreier seg om.Kripos, som etterforsker saken, ønsker ikke å si noe om hvilken status personen som sto som mottaker av de 14.000 kronene har i etterforskningen, men opplyser at de samarbeider med utenlandsk politi for å avsløre svindlerne.- Det er en type programvare som har infisert bankkundenes maskiner. Deretter har gjerningsmennene klart å gjennomføre transaksjoner til andre nordmenn som har stilt sine kontoer til rådighet, sier Erik Moestue, leder i datakrimavdelingen i Kripos. (©NTB)