Finansavisen presenterer i dag en boligprisduell mellom adm. direktør Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret og NHH-professor Terje Hansen om hvilken vei boligpriseene tar neste år. Øye spår en prisoppgang på inntil 13 prosent neste år, mens Hansen er langt mer skeptisk. Professoren har ifølge avisen sagt at boligprisene skal ned 30 prosent når de først snur - og det er ikke lenge til, ifølge Hansen.Ikke overraskende er det blant meglerstanden mange som tror på fortsatt gode tider. Miguel V. Sørholt i Privatmegleren Residence er en av dem. - Jeg tror faktisk at markedet blir like bra som i år, og veksten blir i hvert fall på 10-12 prosent. Halvparten av veksten kan bli tatt ut allerede i første kvartal, lyder spådommen fra Sørholt ifølge avisen.Sjeføkonom Øystein Dørum hos DnB NOR Markets er også optimist: - Vi venter at prisene skal stige med 10 prosent, men at veksten modererer seg i løpet av året, sier Dørum til avisen.Petter Batta, adm. direktør i Huseiernes Landsforbund, har oppjustert sine forventninger etter å ha bommet stort i 2006. - Jeg bommet gedigent i 2006, da jeg spådde 6 prosent vekst. I 2007 tror jeg på fortsatt relativt lav rente og god sysselsetting, så svaret er 10 prosent, sier han ifølge avisen.