Stortingets presidentskap vedtok dette torsdag kveld etter et initiativ fra stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) og SV-representanten Olav Gunnar Ballo. Bakgrunnen er påstanden i boken om Se og Hørs arbeidsmetoder om honoraret på 100.000 kroner til Carl I. Hagen. Stortingets presidentskap vedtok dette torsdag kveld etter et initiativ fra stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) og SV-representanten Olav Gunnar Ballo. Bakgrunnen er påstanden i boken om Se og Hørs arbeidsmetoder om honoraret på 100.000 kroner til Carl I. Hagen. De to vil at det skal bli obligatorisk å oppgi slike pengegaver til Stortingets eget register for økonomiske bindinger.- Det skal være full åpenhet om folkevalgtes lønnsvilkår og ekstraytelser. Jeg synes det er et viktig demokratisk prinsipp at man kjenner til de tilknytningsforhold som folkevalgte har også utenfor Stortinget, sier Jagland til VG.Hagen har oppgitt til registeret at han driver selvstendig næring i form av foredragsvirksomhet og artikler.- Slik jeg oppfatter reglene i dag, har han ikke plikt til å oppgi mer enn dette. Registeret må være mer detaljert enn i dag. Det er forskjell på 2.000 og 100.000 kroner, sier Jagland. (©NTB)