Skagen Vekst og forvalter Kristian Falnes har ikke hatt noen stor start på 2007. Etter årets to første måneder er fasiten minus 1,3 prosent, mot pluss 0,1 prosent for hovedindeksen på Oslo Børs. Skagen Vekst og forvalter Kristian Falnes har ikke hatt noen stor start på 2007. Etter årets to første måneder er fasiten minus 1,3 prosent, mot pluss 0,1 prosent for hovedindeksen på Oslo Børs. Den norske delen av proteføljen har slått Oslo Børs, derfor er det den internasjonale delen som sliter mest. Avkastningen her er så langt minus 3,5 prosent, mot minus 0,7 prosent for Morgan Stanleys verdensindeks.I den siste markedsrapporten gjør Falnes greie for hvilke store endringer som er gjort i fondet så langt i år.
SalgKjøp
Falnes har valgt å akseptere bud på Tandberg Television, Dofcon, Stavanger Aftenblad og den finske kapitalforvalteren Fim Group. Om førstnevnte føyer han til at det er gitt forhåndsaksept, men at han vil ta del i et evt. høyere bud på selskapet.I tillegg har Falnes solgt seg ut av Prosafe.Skagen Vekst har videre redusert sine posisjoner i Yara, Boliden, Hanjin Shipping, og Hyundai Heavy Industries.Nye porteføljeselskaper så langt i år er Star Reefers, den tyske såkornleverandøren KWS Saat, samt de norske unoterte oljeserviceselskapene Marine Accurate Well, Sea Production og Sealift.Falnes har i løpet av januar og februar vektet seg opp i Pride International, Norgani Hotels og koreanske LG Corp og LG Electronics.