"Kjipe" aksjer "ingen" vil ha er veien til suksess på børsen, mener porteføljeforvalter i Storebrand Kapitalforvaltning Trym Riksen ifølge Dn. "Kjipe" aksjer "ingen" vil ha er veien til suksess på børsen, mener porteføljeforvalter i Storebrand Kapitalforvaltning Trym Riksen ifølge Dn. - De er gjerne upopulære. Men de kaster av seg, hvis man bare tør å satse. Hotte, freshe og spennende selskaper skal vi derimot styre langt unna, sier han.Det er snart fem år siden Riksen plukket ut 19 aksjer på Oslo Børs, og rangerte dem etter pris i forhold til bokførte verdier, inntjening, utbytte og kontantstrøm.Fasiten viser ifølge avisen at de "kjipe" aksjene steg i snitt 340 prosent, mens de "freshe" aksjene bare var opp i snitt 122 prosent i perioden.Riksen har støttet seg på studier av de amerikanske økonomiprofessorene Eugene F. Fama og Kenneth R. French, skriver Dn, studier som viser at verdiaksjer over tid gjør det bedre enn dyre vekstaksjer.