For 70. gang arrangeres Birkebeinerrennet, og det er allerede klart at det blir ny deltakerrekord. For 70. gang arrangeres Birkebeinerrennet, og det er allerede klart at det blir ny deltakerrekord. - Vi er selvfølgelig glade for at rennet har så stor tiltrekningskraft. Positivt er det også at rennet i år blir direktesendt på TV, sier daglig leder Rune Bergsodden i Birkebeinerrennet til NTB.Løpere fra 33 nasjoner er påmeldt, og i tillegg til drøyt 13.000 voksne, stiller det rundt 1.250 løpere i Ungdomsbirken.
Fine forhold
Birkebeinerrennet har start på Tingstadjordet på Rena, og målgang er på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer. Løypa er på 54 kilometer, og rennet går i klassisk stil.I formiddagstimene torsdag var det 3 plussgrader i startområdet på Rena, og det meldes om fine forhold.- Det kan bli noe kaldere fram mot lørdag, men jeg tror det blir fine forhold. Klisterføre blir det trolig uansett, sier Bergsodden.