I Soria Moria-erklæringen presiseres det i kapitlet om helse at regjeringen vil redusere egenandeler på helsetjenester og holde dem på et lavt nivå. I Soria Moria-erklæringen presiseres det i kapitlet om helse at regjeringen vil redusere egenandeler på helsetjenester og holde dem på et lavt nivå. Likevel skal egenandelen for legehjelp, psykologhjelp opp med 5 prosent fra 1. juli 2007.Det misliker leder Jan Emil Kristoffersen i Allmennlegeforeningen:- Økningen går langt utover den for øvrig lave prisstigningen de siste to årene, og er et brudd med Soria Moria-erklæringen, sier Kristoffersen til Dagens Medisin.Statssekretær Rigmor Aasrud (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet forsvarer økningen som hun mener er udramatisk. Hun legger til at egenandelene sto stille i 2005, slik at økningen derfor bare må regnes som 2,5 prosent.- Regjeringen har god samvittighet, sier hun. (©NTB)