Dagbladet har avslørt store forskjeller i norske forsikringsselskapers rabattstrategi, og peker på at Gjensidige gir opptil 60 prosent på husforsikringen - og 22 prosent på bilforsikringen.Selskapet gir for eksempel ti prosent rabatt for en vannstoppventil på kjøkkenet, et rør-i-rør-system i hele huset gir 20 prosent rabatt.Storebrand, If og Postbanken gir ikke rabatt for så mange tiltak, men ifølge avisen trenger ikke det bety noe hvis prisen matcher konkurrentenes - inklusive rabatter.På bilforsikring er det for eksempel flere selskaper som premierer for å holde bilen unna brukere under 23 år. Storebrand gir ifølge Dagbladets oversikt inntil 23 prosent rabatt, mens Vesta gir 18 prosent.Trygg-Hansa gir 14 prosent rabatt hvis alle brukerne er over 25 år, 18 prosent hvis alle er over 30 år.