Stadig flere boliglånskunder velger å betale ned lånet over flere år enn tidligere. De siste fem årene er den gjennomsnittlige løpetiden økt med to år. Nå viser også statistikk fra Kredittilsynet at flere enn før dropper avdragene. Stadig flere boliglånskunder velger å betale ned lånet over flere år enn tidligere. De siste fem årene er den gjennomsnittlige løpetiden økt med to år. Nå viser også statistikk fra Kredittilsynet at flere enn før dropper avdragene. For mens hvert åttende lån ble gitt med avdragsfrihet i 2005, innvilget landets største bank DnB NOR avdragsfrie lån til hver fjerde kunde i januar i år, skriver NA24.no.Kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank sier det er blitt vanligere med lengre avdragsfrihet og forklarer det med stigningen i boligverdien de siste årene. Langli mener det ikke er grunn til bekymring:- Folk har fått med seg at renten er på vei oppover og at boligprisene ikke vil vokse like raskt i årene fremover. De aller fleste har en sunn økonomi i Norge i dag, og derfor er vi ikke bekymret, sier han. Bekymret er imidlertid Kredittilsynet.- Det ligger en økt risiko i dette. Vi har advart mot en slik situasjon, men må legge til grunn at bankene har kontroll, sier avdelingsdirektør Sven-Henning Kjelsrud i Kredittilsynet. (©NTB)