Manglende rapportering kan gi sviende tilleggsskatt. Stadig flere nordmenn kjøper hus i utlandet, men ikke alle vet at eiendommen skal føres i selvangivelsen her hjemme. For mange land skal skatten betales til Norge og ikke landet eiendommen ligger. Manglende rapportering kan gi sviende tilleggsskatt. Stadig flere nordmenn kjøper hus i utlandet, men ikke alle vet at eiendommen skal føres i selvangivelsen her hjemme. For mange land skal skatten betales til Norge og ikke landet eiendommen ligger. Skattedirektoratet har registrert at rundt 30.000 nordmenn har slik eiendom, men tallet er trolig mye høyere.Derfor ønsker direktoratet nå å få registrert flest mulig av eiendommene, og redskapen er selvangivelsen. Føres «glemt» eiendom opp der i år, vil man slippe unna med straffeskatt på 1 prosent. Hvis ikke, lover seksjonssjef Nina Funnemark i Skattedirektoratet sviende straff.- De kan risikere en tilleggsskatt på 30 prosent. Ved grove tilfeller kan vi gi en tilleggsskatt på 60 prosent, og i aller verste fall kan det bli anmeldt til politiet, sier Funnemark til NRK. (©NTB)