I fjor hadde 85 prosent av dem egen mobil, viser tall fra Telenors familieundersøkelse, utført av Opinion. I løpet av de siste tre årene har ni- og tiåringene blitt store mobilbrukere. I 2003 hadde 16 prosent av niåringene mobiltelefon. I fjor hadde 40 prosent av dem egen mobil. For tiåringene er tallene enda høyere. Så mange som 58 prosent av dem hadde mobiltelefon i 2003. I fjor økte andelen til hele 85 prosent, skriver Aftenposten. I fjor hadde 85 prosent av dem egen mobil, viser tall fra Telenors familieundersøkelse, utført av Opinion. I løpet av de siste tre årene har ni- og tiåringene blitt store mobilbrukere. I 2003 hadde 16 prosent av niåringene mobiltelefon. I fjor hadde 40 prosent av dem egen mobil. For tiåringene er tallene enda høyere. Så mange som 58 prosent av dem hadde mobiltelefon i 2003. I fjor økte andelen til hele 85 prosent, skriver Aftenposten. - Vi ser at andelen barn med mobiltelefon øker i alle aldersgrupper, bortsett fra de aller yngste. Det er ikke vanlig at en femåring har mobiltelefon, men jeg tror at utviklingen vil vise at det i framtiden vil bli stadig yngre brukere, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor.Han tror den store økningen i mobilutbredelse fra niåringene til tiåringene kan skyldes at tiåringene går i fjerde klasse og mange slutter på SFO. Da ønsker foreldrene mer kontroll, og utstyrer avkommene med egen mobil. Og mødrene får skylden.- Det er mødrene som i 70 prosent av tilfellene tar initiativ til at tiåringen får en mobil. Det sosiale presset, der barna kommer hjem og sier at «alle har, bortsett fra meg», setter ikke inn før i tolvårsalderen. Men da har faktisk talt alle mobil, sier Lessum. (©NTB)