- Tidenes arveoverføring

En undersøkelse blant befolkningen over 60 viser at de vil etterlate verdier for 2,5 mill. kroner i gjennomsnitt til sine barn.

Personlig økonomi

- Vi står foran tidenes arveoverføring. Den nøysomme generasjonen som bygde landet etter krigen er i ferd med å gå bort. De skal overlate gigantbeløp til sine barn og barnebarn. Det ligger an til mye krangling, sier forbrukerøkonom Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til VG.Banken har gjennomført en undersøkelse som viser at befolkningen over 60 vil etterlate verdier for 2,5 mill. kroner i gjennomsnitt til sine barn.Ifølge Rasmussen forventer arvinger lavere beløp. Undersøkelsen viser at de regner med å arve verdier for 1,1 millioner kroner.- Det er drøyt 947 000 personer over 60 år i Norge. Våre beregninger viser at de samlet skal gi 2300 milliarder kroner i arv. Tallet er anslag, men illustrerer godt den enorme formuesoverføringen som skal skje, sier Rasmussen.

Nyheter
Næringsliv