Hyttemegler: Her kan eiendom med boplikt stige 30 prosent

Mange som har gamblet på bopliktens fall vil gå på en smell. Men i enkelte hyttekommuner er det håp. Hyttemegler øyner 30 prosent oppside.

Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

Stadig flere spekulerer i at boplikten forsvinner, skriver Finansavisen, og viser til at prisforskjellene på eiendommer med og uten boplikt har blitt betydelig redusert i år.Men mange vil gå på en smell, fortsetter avisen, som etter intervjuer med ordførere i 15 hyttekommuner konkluderer med at i ti av dem vil boplikt neppe bli valgkampsak i høst. Blant disse er Svelvik, Kragerø, Lillesand. Grimstad og Mandal.På Tjøme, Hvaler og i Risør er det imidlertid håp. Her kan det bli mange tusen nye fritidseiendommer etter valget, skriver Finansavisen.Hyttemegler Jørgen Erland Pettersson forteller at mange selgere på Tjøme sitter på gjerdet og avventer valgresultatene. Han tror boplikteiendommer kan stige med 30 prosent.

Nyheter
Næringsliv