Adresse i Nord-Norge kan gi stempel som dårlig betaler

Dersom du ønsker å ta opp kredittlån, kan det hende du får nei hvis adressen din er i Nord-Norge.

Personlig økonomi

VG skrev lørdag om en 28 år gammel nordlending som ikke fikk kjøpe flatskjerm på kreditt, selv om han ikke har betalingsanmerkninger. Kredittvurderingsselskapet Dun & Bradstreet mente likevel at kredittverdigheten hans var lav, ettersom han var nettopp nordlending. VG skrev lørdag om en 28 år gammel nordlending som ikke fikk kjøpe flatskjerm på kreditt, selv om han ikke har betalingsanmerkninger. Kredittvurderingsselskapet Dun & Bradstreet mente likevel at kredittverdigheten hans var lav, ettersom han var nettopp nordlending. Det finnes ikke noe regelverk som hindrer kredittvurderingsselskapene i å skjære alle nordlendinger over en kam, og derfor kan bosted være avgjørende for om man får ja eller nei til lån, sier seniorrådgiver Katrine Berg i Datatilsynet til VG.- Selskapene har lov til å bruke adressen til personer de innhenter opplysninger om. Vi vet at geografi er medvirkende i totalvurderingen, sier Berg.Forbrukerombud Bjørn Erik Thon følger saker om kredittvurdering med argusøyne.- Selskapene kan ikke gi folk dårlig kredittvurdering basert på usaklige årsaker. Får vi flere slike saker, vil vi gå inn i dem, sier han til avisen. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi