Aksjeskatten: Fikk du fradrag for kurtasjen?

- Meningen er at dette skal være ført riktig i inn i skjemaet, men du bør absolutt sjekke! sier advokat og skattefaglig leder i Skattebetalerforeningen Gry Nilsen til HegnarOnline.

For noen uker siden omtalte vi alt klusset rundt utsendelsen av aksjeskjemaene i forbindelse med selvangivelsen for 2006. For noen uker siden omtalte vi alt klusset rundt utsendelsen av aksjeskjemaene i forbindelse med selvangivelsen for 2006. I kjølvannet av dette fikk vi en henvendelse fra en skatteyter som savnet rubrikken for fradrag for utgifter ved kjøp og salg av aksjer (typisk kurtasje).Rubrikken er ikke der lengerSkattefaglig leder i Skattebetalerforeningen, advokat Gry Nilsen, opplyser at det ikke lenger er en egen rubrikk for dette.- Årsaken er at kurtasje ved kjøp inngår i anskaffelsesprisen (og dermed i skjermingsgrunnlaget), i post 312 og 315 i aksjeskjemaet RF-1088. Kurtasjen er altså "bakt inn", sier hun til HegnarOnline.Har du eksempelvis kjøpt aksjer for 12.000 kroner, med kurtasje 300, er anskaffelsesprisen 12.300 kroner.- Tilsvarende kurtasje ved salg: I post 322 skal det stå det man har solgt aksjene for - etter fradrag for kurtasje, fortsetter advokaten.- Du bør absolutt sjekkeEksempelvis, har du solgt aksjer for 20.000 kroner, med kurtasje 500 kroner, er salgssummen 19.500 kroner.- Meningen er at dette skal være ført riktig i inn i skjemaet, men man bør absolutt sjekke! avslutter Nilsen overfor HegnarOnline.