- Alkostatistikk på sjøen lyver

En av tre som druknet i fjor var beruset, viser offisiell statistikk, men AlkoKutt mener tallene lyver og at tallet kan være dobbelt så høyt.

- Tallene fra Sjøfartsdirektoratet sier ikke alt, for mange av de druknede blir aldri obdusert. Så mye som to tredjedeler av dem som omkom i drukning kan ha vært alkoholpåvirket, sier daglig leder i AlkoKutt Trine Stenersen Lunde til Bergens Tidende. - Tallene fra Sjøfartsdirektoratet sier ikke alt, for mange av de druknede blir aldri obdusert. Så mye som to tredjedeler av dem som omkom i drukning kan ha vært alkoholpåvirket, sier daglig leder i AlkoKutt Trine Stenersen Lunde til Bergens Tidende. I forrige uke sa statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet at de ville se på om det er behov for en vurdering av promillegrensen for å føre småmåter. I dag er promillegrensen 0,8 for fritidsbåtførere. Både Redningsselskapet og AlkoKutt mener at promillegrensen på sjøen må ned.- Med en grense på 0,8 som høyeste lovlige promille, tar folk sjanser og spekulere i det. Dessuten er det et signal om at på sjøen er det greit å drikke litt. Men det er det ikke, mener Stensen Lunde. (©NTB)