Beskylder regjeringen for løftebrudd

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener det er løftebrudd av Kristin Halvorsen (SV) og regjeringen når den nå ønsker å fjerne kontantstøtten.

- Regjeringen lovte å bevare kontantstøtteordningen med Senterpartiet som garantist. Dette er nok et løftebrudd fra regjeringen, sier Kristelig Folkepartis leder, Dagfinn Høybråten, til NRK. - Regjeringen lovte å bevare kontantstøtteordningen med Senterpartiet som garantist. Dette er nok et løftebrudd fra regjeringen, sier Kristelig Folkepartis leder, Dagfinn Høybråten, til NRK. Han reagerer kraftig på at finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen nå tar til orde for å bruke pengene som i dag går til kontantstøtte, på helt andre formål.Tusener til unge mødreUnge mødre som ikke har vært i arbeid før fødselen, vil få 7.000 kroner mer i måneden i fødselspenger det første halve året, kvaliteten i barnehagene skal løftes og fedre sikres opptjeningsrettigheter til fødselspermisjon. I hvert fall hvis SV får det som partiet vil og kontantstøtten avvikles.I dag må en ung mor som ikke har jobbet før hun får barn, nøye seg med et engangsbeløp på 33.584 kroner etter fødselen. Kvinner som er i arbeid fram til de føder, kan få opp til 377.352 kroner gjennom permisjonstiden.- Kontantstøtten er betaling for ikke å ha barn i barnehage. Det betyr at mange barn som vil ha god nytte av barnehageplass, ikke får det, sier Kristin Halvorsen til VG. (NTB)