Derfor hamstrer utlendingene Odin-fond

Administrerende direktør Leif Ola Rød i Odin Forvaltning mener dette er grunnen til at utlendingene hamstrer deres fod.

I går ettermiddag ble det sluppet tall som viser at utlendingene har kastet seg over fondene til Odin og Skagen. I går ettermiddag ble det sluppet tall som viser at utlendingene har kastet seg over fondene til Odin og Skagen. - Norske kapitalforvaltere har lykkes godt med å selge både til utenlandske privatpersoner og institusjonelle investorer. Forvaltning av aksjefond har blitt en eksportvare av en viss størrelse, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirforeningens forening til DN.Odin Forvaltning har hatt kontorer i Sverige helt siden 1990. Administrerende direktør Leif Ola Rød i Odin Forvaltning mener det er forklaringen på at selskapet klarer å kapre så stor andel av utlendingene som vil ha norske aksjefond.- Det er nok ikke mer komplisert enn som så. Vi er kjent i Sverige, og vi har vært flinke med å ha tydelige mandater. I tillegg har vi jo levert god avkastning. Vi har satset endel på markedsføring og salgsaktiviteter i Sverige, og åpner en ny filial i Gøteborg til høsten. Vi har også en god andel finske og nederlandske kunder i våre fond, sier Rød til avisen.