- Derfor skal boligprisene videre opp

Renten er opp nesten tre prosentpoeng på to år, men NBBL tror på fortsatt prisvekst. Her er argumentene.

Personlig økonomi

Ferske tall fra Norske Boligbyggelag (NBBL) viser at brukte borettslagsboliger steg 1,7 prosent i pris fra 1. til 2. kvartal 2007. Snittboligen koster nå 1.773.000 kroner. Det siste året har prisveksten vært 17,6 prosent.- Etter halvannet år med meget sterk vekst i boligprisene opplevde vi en mer dempet utvikling. Kombinasjonen av et høyt antall boliger for salg i perioden, og den senere tids renteoppgang har bidratt til stabiliseringen, sier NBBL-direktør Ralph Norberg ifølge nbbl.no.Østlandet utenom Oslo og Akershus var vekstvinnerne i 2. kvartal med 7,2 prosent oppgang, foran Tromsø med 4,7 prosent. I Bergen og Akershus falt prisene svakt.Det siste året er Stavanger vekstvinner med 26 prosent, mens Akershus er å finne i andre enden med ti prosent oppgang.NBBL tror ifølge nettstedet på fortsatt prisvekst, selv om renten er opp nesten tre prosentpoeng på to år.- Vi registrerer imidlertid at tallet for antall sysselsatte i Norge når stadig nye rekorder. Når vi i tillegg opplever en sterk befolkningsvekst og sentralisering, antar vi at boligprisene vil fortsette å stige utover høsten og vinteren, sier Norberg videre.

Nyheter
Næringseiendom