En million på hver nordmann

For første gang i historien har formuen til hver og en av oss passert en million kroner, i gjennomsnitt.

Nordmenn er blitt et folk av millionærer. I hvert fall i statistikken. Og for første gang i historien har formuen til hver og en av oss passert en million kroner, i gjennomsnitt.Beløpet omfatter boligverdi, banksparing, aksjesparing og andre spareformer og er fratrukket personlig gjeld.- Vi er blitt to til tre prosent rikere hvert år de siste ti årene. Mest på grunn av en veldig kraftig reallønnsvekst, sier Ormseth. Som understreker at de fleste førstegangsetablerere ikke tilhører millionklubben:- De har tatt opp lån på nesten hele verdien av boligen, og merker renteøkningene godt.Ifølge Norges Bank er det foreldregenerasjonen 50 pluss som sitter best i det. (©NTB)