Erik Tønseth fikk 60 mill. for Østre Holmen

Salgssummen var hemmelig da tidligere Kværner-sjef Erik Tønseth endelig fikk solgt prakteiendommen Østre Holmen Gård i februar. Ikke nå lengre.

I februar ble det kjent at tidligere Kværner-sjef Erik Tønseth, etter mye om og men, endelig fikk solgt prakteiendommen Østre Holmen gård i Oslo.Eiendomsinvestor Trygve Bjerke var kjøperen av eiendommen med panoramautsikt over Oslo. Nå er oppussingen i full gang og den falleferdige låven er blitt støttet opp med jernstenger. Solgt for 60 millioner Salget av eiendommen, med adresse Bjørnveien 2C, ble tinglyst først 18. juni, og der går det frem av salgssummen var på 60 millioner kroner. Det er identisk med prisen Tønseth ville ha da han først la den ut august 2004 .Siden ble prisen kuttet til 48 millioner , uten at det hjalp på salget. I fjor sommer ble den trukket fra markedet.Tønseth kjøpte Østre Holmen gård for 6,2 millioner i 1993. De to påfølgende årene pusset han opp for 20 millioner kroner. Blant annet ble hovedbygningen på hele 748 kvadratmeter totalrenovert og påbygget.Hele eiendommen er på 11 mål.Meglerkongen av Bjørnveien Østre Holmen Gård føyer seg også inn i rekken av store salg i Bjørnveien (bildet under). For rundt en måned siden omtalte vi to eiendommer i samme gate, som ble solgt for hhv. 26 og "godt over 25 millioner kroner". Førstnevnte var for øvrig naboeiendommen til Østre Holmen Gård, og selger her var Jens Ulltveit-Moe .Bjørnveien (bildet) er en av de dyreste veiene i Oslo og den store meglerkongen av Bjørnveien må sies å være advokat Tom E. Johnsen, i Advokatene Sem og Johnsen. Han foresto alle tre salgene.- Dette er en gate med mange fine hus, sa Johnsen til HegnarOnline den gangen.I øvre sjikt Med en salgssum på 60 millioner legger Østre Holmen Gård seg i det øvre sjiktet av det som er omsatt av privatboliger i Norge.Blant dem som er dyrere er Munkebakken. Norges dyreste bolig ble solgt til Kjell Inge Røkkes Aker tidligere i sommer for 175 millioner kroner. I mars 2005 ble det dessuten kjent at parkeringsmillionær Snorre Bentsen hadde kjøpt Strømstangveien 50 på Snarøya for 80 millioner kroner.