- Facebook truer rikets sikkerhet

NSM er redd informasjonen på Facebook kan misbrukes av terrororganisasjoner, kriminelle og hackere.

Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

I en kronikk i Aftenposten beskriver Roar Thon i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) Facebook som en mulig trussel mot rikets sikkerhet.- Sosiale nettverk som dette øker risikoen for at forretningshemmeligheter eller sikkerhetsgradert informasjon blir offentliggjort, fordi brukerne ikke er bevisst på verdien av det de legger ut. Det er skremmende å se hva folk allerede har publisert, sier Thon, som er seniorkonsulent i avdeling for sikkerhetskultur i NSM, til Aftenposten.NSM arbeider blant annet med informasjonssikkerhet for alle offentlige og private virksomheter som sikkerhetsloven gjelder for. Dette er for eksempel departementene og kommuneforvaltningen.- Før var ansatte i departementer og etater en grå masse. Om de legger ut detaljer om arbeidsplass og arbeidsoppgaver på Facebook, kan trusselaktører få oversikt over hvem som sitter på interessant informasjon, sier Thon. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv