Fant smutthull - slipper avgift

Bedrifter slipper arbeidsgiveravgift ved å flytte kontoradressen til enkelte kommuner i Nord-Norge.

Som følge av nye avgiftsregler blir firmaer lokket til å flytte kontoradressen til kommuner i Nord-Norge som har null prosent i arbeidsgiveravgift. Blant disse finner vi Medpro as, som leier ut legevikarer til norske sykehus, skriver DN. Som følge av nye avgiftsregler blir firmaer lokket til å flytte kontoradressen til kommuner i Nord-Norge som har null prosent i arbeidsgiveravgift. Blant disse finner vi Medpro as, som leier ut legevikarer til norske sykehus, skriver DN. De nye reglene betyr at det ikke lenger er ansattes bostedskommune, men firmaets adresse, som avgjør hvor mye firmaet skal betale i arbeidsgiveravgift.Direktør Tor Langfeldt sier at Sentralskattekontoret for utenlandssaker har mottatt tips om at utleiere av utenlandsk helsepersonell angivelig driver fra tomme lokaler i avgiftsgunstige kommuner.- Vi jobber for tiden med konkrete tips og forsøker å sjekke hva som er fakta i saken. Regelverket er helt nytt og vi er oppmerksomme på eventuelle tilpasninger, sier Langfeldt.