Flygelederne er lei beskyldninger om aksjoner

Etter de store forsinkelsene i flytrafikken i helgen er flygelederne lei av beskyldningene om at de aksjonerer.

Personlig økonomi

- Jeg blir sint når vi blir beskyldt for ting som ikke er rettmessig. Det er Avinor og ledelsen i Avinor som har ansvaret for dette. Det har aldri vært noen aksjoner for å gjøre en markering fra flygeledernes side, sier Bjørn Steinar Røed, tillitsvalgt i områdekontrollsentralen på Røyken til NRK. Han sier problemet er at det mangler mange flygeledere rundt om i landet.Administrerende direktør Sverre Quale i Avinor støtter flygelederne når de sier de jobber alt de kan.- Flygelederne står på og jobber langt mer enn hva man kan forvente av en yrkesgruppe, sier Quale. Han mener riktignok at arbeidsmoralen kan straffe seg i lengden, gjennom økt sykefravær.- Det kan bli en ond sirkel, ja. Særlig om de i tillegg blir hengt ut for å aksjonere når de ikke gjør det, sier Quale.Avinor mangler totalt 20 flygeledere bare på Røyken, mens det totalt i Norge mangler 100. Quale sier Avinor nå jobber intenst får å ansette flere flygeledere. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv