For 15,5 millioner kroner kan du bli kongen av Tromsø

- Det vil gå mange, mange år før det kommer noe tilsvarende ut på markedet i Tromsø. Her bor du midt i byen uten innsyn, og det er ganske spesielt uansett by, sier Notar-megler Tom Espen Stormo til HegnarOnline. Se bilder her.

Prisrekorden faller som fluer i boligmarkedet, og få steder er tempoet så høyt som i Tromsø. For litt over en uke siden omtalte Finansavisen en toppleilighet på Tollbodstrand Brygge som hadde blitt solgt for nærmere 13,5 millioner kroner .Nå er den andre toppleiligheten i prosjektet ute for salg, for øvrig den samme som gikk for den gang rekordhøye 11,2 millioner i februar 2005.Opp 4,3 millioner på to og et halvt årPrisantydningen for 4-romsleiligheten nå er spreke 15,5 millioner kroner. Det vil i så fall banke stående rekord med to millioner, og samtidig representere bunnsolide 4,3 millioner kroner i verdistigning på på to og et halvt år.- Vi har opplevd en bra prisstigning i Tromsø i denne perioden. Ikke bare for boliger Ola og Kari vil ha, men også større og eksklusive prosjekter, sier megler Tom Espen Stormo i Notar Tromsø til HegnarOnline.Og det har ikke manglet på respons etter at leiligheten ble lagt ut i forrige uke.- Vi fikk to nye henvendelser i morges, dermed er vi oppe i bortimot ti interessenter. Det er ikke kommet så langt som til visning, men vi har satt opp tre denne uken. Om det er mest nysgjerrighet eller reell interesse er vi foreløpig usikre på, holder Stormo frem.- 4-5 henvendelser er fra lokale interessenter, men vi har også mottatt henvendelser fra Sør-Norge og nordmenn basert utenlands, legger megleren til.- Midt i byen uten innsynSelve leiligheten bærer preg av at utbygger har kostet på når det gjelder interiør og design. Designerkjøkken, et spesielt innredet bad og lekker gasspeis i stue er blant mye den evt. kjøperen kan glede seg over. Det er også installert vannbåren varme.- Standarden er litt hvassere enn det som har vært i andre prosjekter i Tromsø. Dessuten er størrelsen på leiligheten (187 kvadratmeter brutto) i seg selv spesiell, iallfall her i byen, sier Notar-megleren.- Det viktigste av det viktige er beliggenheten. Det vil gå mange, mange år før det kommer noe tilsvarende ut på markedet i Tromsø. Her bor du midt i byen uten innsyn, og det er ganske spesielt uansett by. Men samtidig som du bor to steinkast unna sentrumsgatene, kan du trekke deg tilbake til bølgeskvulp og måkeskrik, fortsetter Stormo overfor HegnarOnline.Trygg på rekordIfølge prospektet gir store glassflater en fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Du kan se alle landemerkene i byen: Mot Fløya og Tromsdalstinden, mot Tromsøbrua og Ishavskatedralen. Fra den 84 kvadratmeter store og delvis overbygde terrassen kan du se både i østlig og vestlig retning.Stormo føler seg trygg på at han kommer til å slå prisrekorden på 13,5 millioner.- Vi tror det skal gå ganske greit, men en vet jo aldri. Det er solgt én leilighet her i byen som gikk for to millioner lavere. Det kan gå veldig fort, eller det kan vise seg at kjøperne trenger mer tid. Samtidig tror vi at de som er ute etter en slik leilighet vil se verdien i prisantydningen, avslutter han overfor HegnarOnline.