Foreslår advarsel på pilsen

Svenskene skal merke øl med helseadvarsler. KrF og avholdsbevegelsen mener tiden er inne også i Norge.

Den svenske bryggeriforeningen går nå frivillig inn for å merke flasker og bokser med advarsler som «Gravid? Avstå fra alkohol!» og «I trafikken? Avstå fra alkohol!».Frankrike innfører advarsler i løpet av høsten, og Finland har tilsvarende planer fra neste år.Nå mener Kristelig Folkeparti og rusorganisasjonene at tiden også er moden for advarsler for norske øldrikkere.- En gyllen mulighet, sier KrFs parlamentariske nestleder Ingebrigt S. Sørfonn med adresse til helseminister Sylvia Brustad (Ap).- Hun har flere ganger sagt at hun er opptatt av å redusere helseskadene ved alkohol, sier Sørfonn til Dagsavisen.Styreleder Dag Endal i Actis, et samarbeidsorgan for rusfeltet, sier at når både maling, lim og andre helseskadelige produkter merkes, så bør det også gjelde «et av de vanligste og farligste produktene».Bryggeriforeningens direktør Halfdan Olafssøn avviser forslaget. Han mener at slik merking ikke vil ha noen effekt, og sier at det dessuten ikke er plass på flaskene. (©NTB)