Hele bygda på kontantstøtte

I Jondal går hele bygda på kontantstøtte. Men på landsbasis seiler kontantstøtten i motvind.

SV-leder og finansminister Halvorsen advarer kontantstøttemødrene og sier at veien tilbake til arbeidslivet kan bli lang og vanskelig for mødre som er så lenge hjemme.Tall fra NAV viser at Jondal er en ekte kontantstøttebygd. Det utbetales kontantstøtte til hundre prosent av ettåringene og nesten alle toåringene i bygda.Til sammenligning er bare halvparten av barna mellom ett og tre år i nærmeste storby, Bergen, hjemme.Og på landsbasis er antall mottakere av kontantstøtte på vei ned fra i overkant av 88.000 i 2002 til rundt 60.000 i år, skriver Bergens Tidende.KvalitetstidMen mødrene i Jondal forsvarer sine valg:- Kontantstøtten gjør det mulig for oss å dele den første tiden med barna våre, sier Gry Støilen til avisen.Hun og venninnen Herborg Espeland Moen mener barna har det best hjemme den første tiden:- Det er mye snakk om kvalitetstid. Vi har kvalitetstid hele tiden, vi, sier Espeland Moen.(©NTB)