Hvaler dyrest på vann og renovasjon

Den populære hyttekommunen Hvaler i Østfold er dyrest på vann og renovasjon.

12.281 kroner krever kommunen for disse tjenestene for en standard bolig, 4.548 kroner mer enn gjennomsnittet her i landet. Det viser en undersøkelse av kommunale gebyrer for 2007 som Statistisk sentralbyrå har gjennomført på oppdrag fra Huseiernes Landsforbund. 12.281 kroner krever kommunen for disse tjenestene for en standard bolig, 4.548 kroner mer enn gjennomsnittet her i landet. Det viser en undersøkelse av kommunale gebyrer for 2007 som Statistisk sentralbyrå har gjennomført på oppdrag fra Huseiernes Landsforbund. De samlede gebyrene for vann, avløp, renovasjon og feiing økte med 2,8 prosent fra i fjor. Det er mer enn det dobbelte av inflasjonen, ifølge HL.I gjennomsnitt tar en kommune nå 7.733 kroner i året i gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing av en standard bolig på 120 kvadratmeter.Den dyreste kommunen er Hvaler som krever 12.281 kroner i året, mens Molde ligger i motsatt ende med 4.110 kroner i året. Siden HL startet sin statistikk i 1992 har gebyrene i gjennomsnitt økt med 117 prosent mens inflasjonen har vært 33 prosent.- Selv om noe av dette kan tilskrives økte renteutgifter, viser statistikken at det er viktig å følge med, sier utredningssjef Dag Refling i en pressemelding fra HL.Flere kommuner har etter gjennomgang av beregningsgrunnlaget kommet til at de har tatt inn for mye og har derfor vært tvunget til å betale tilbake penger eller å sette gebyrene ned. (©NTB)