- Kommunens folk er en gjeng sauehoder

Det går hett for seg i strandsonen i Kragerø. - Jeg er blitt utsatt for idioti, sier tomteeier Bernt Ohna, som igjen har saksøkt kommunen han har kranglet med i 20 år.

Scanpix / Scanpix

Kragerø kommune og tomteeier Bernt Ohna har kranglet i 20 år om ulovlig bygging i strandsonen, skriver Dn. Kragerø kommune og tomteeier Bernt Ohna har kranglet i 20 år om ulovlig bygging i strandsonen, skriver Dn. For to år siden ble Ohna anmeldt av ordfører Erling Laland for miljøkriminalitet, men saken er nå henlagt. Det tolker Ohna som et tegn på at han har sitt på det tørre.- Jeg er blitt utsatt for idioti. Kommunens folk er en gjeng sauehoder. De er så lite intelligente at jeg har mer respekt for 3-åringer i sandkassen, sier han til avisen.- Jeg har bare forholdt meg til loven, sier Ohna, som har saksøkt kommunen på ny.Han kjøpte i sin tid den aktuelle eiendommen for 700.000 kroner. Gartneriet som ble forutsatt bygget har kommunen ifølge avisen aldri sett, men derimot mener de å ha sett stadige overtramp i strandsonen.Blant annet fikk Ohna lov til å bygge en brygge med "en diskret og terrengtilpasset utforming", og som skulle stikker maksimalt 12 meter ut. Ifølge Dn har kommunens bygningsråd målt en steinfylling til 23 meter.Laland mener Ohnas påstander om idioti og manglende intelligens er "helt urimelige".