Kortvokst møtte verdens høyeste

He Pingping håper å bli oppført i Guinness rekordbok som verdens minste voksne mann. Fredag møtte han ett av sine store forbilder, som allerede har sikret seg en plass i boka.

He fikk omsider oppfylt drømmen om å treffe verdens høyeste mann Bao Xishun, melder den britiske TV-kanalen ITV. Møtet fant sted i Baotou i Indre Mongolia, en delvis selvstyrt region lengst nord i Kina.Mens Bao rager hele 2,36 meter over bakken, er He Pingping kun 73 centimeter høy.For 56-åringen Bao har det vært en begivenhetsrik uke. Torsdag feiret han nemlig giftermålet med 28 år gamle og 1,68 meter høye Xia Shujian. Den tradisjonelle mongolske seremonien fant sted ved graven til den legendariske hærføreren Kublai Khan, og over 2.000 mennesker var til stede som gjester.Guinness rekordbok ga Bao tittelen verdens høyeste mann i fjor.(©NTB)