Norge har flest dollarmillionærer i verden

- De fleste av personene som er på listen over nye dollarmillionærer, har tjent sine penger på aksjer og eiendom, sier Roger Gullqvist i Capgemini.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Norge har den høyeste tettheten av dollarmillionærer i verden, viser en rapport fra Capgemini. Norge har den høyeste tettheten av dollarmillionærer i verden, viser en rapport fra Capgemini. Ifølge rapporten vokste antallet nye dollarmillionærer i Norge med 9,7 prosent i fjor. Snittet i verden er på 8,3 prosent, mens Europasnittet er på 6,4 prosent. I løpet av 2006 ble 4.850 nye dollarmillionærer i Norge.- Sett i forhold til befolkning er nok ingen land som matcher dette nivået, sier leder av Financial Industry Nordics i Capgemini, Roger Gullqvist.Det finnes nå 54.810 dollarmillionærer i Norge. Til sammenligning er det 48.330 dollarmillionærer i Sverige.- Norge ligger foran sine nordiske naboer når det gjelder økonomiske konjunkturer. Dette gjelder både i forkant og bakkant. Der har du nok mye av grunnen til at Norge har den største tilveksten av nye dollarmillionærer, sier Gullqvist.- De fleste av personene som er på listen over nye dollarmillionærer, har tjent sine penger på aksjer og eiendom, sier Gullqvist.