Null røyk - en fornøyelse

Tusenfryd blir Nordens første røykfrie fornøyelsespark neste år.

Scanpix / Scanpix

Barneombudet går inn for at alle norske fornøyelsesparker blir røykfrie fra og med neste år.- Barn skal ha mulighet til å bevege seg i et røykfritt område. Vi har fått tilbakemeldinger på at barn plages i slike attraksjonsområder, sier nestleder i barneombudet Knut Haanes til Vårt Land.Tusenfryd utenfor Oslo tar oppfordringen og blir Nordens første røykfrie fornøyelsespark neste år etter tilbakemeldinger om at barn blir plaget, til tross for at det denne sommeren kun er lov å røyke på tre utvalgte plasser i parken.Bø Sommarland avviser forslaget og sier at det vil være det samme som å forby røyking på gata, mens Kristiansand Dyrepark sier at et forbud er nærliggende. I Dyreparken er det allerede forbud å røyke i typiske samlingssteder som køer og lignende. Kongeparken i Stavanger er også positive til forslaget, men heller foreløpig i retning av å beholde utvalgte røykesoner. (©NTB)