Oslos heteste hytter

Eiendomsmegler Miguel Sørholt verdivurderer de lekreste landstedene innerst i oslofjorden.

Noen av landets flotteste sommersteder ligger bare et steinkast fra Oslo-gryta, skriver Finansavisen lørdag.Sørholt og meglerkollega Marius Berger trekker frem 15 eiendommer som de mener er verdt over 30 millioner kroner i Indre Oslofjord. Vei helt ut eller strandlinje, utsikt, stor tomt og lite innsyn trekker prisene opp. Også solforholdene har mye å si for prisen.- Sol kan fort bety et par millioner kroner, sier Sørholt til avisen.På pristoppen ruver «Geita» eller Geitholmen, som ligger like utenfor Snarøya. Rundt 60 millioner kroner tror privatmeglerne at eieren Guy Berntsen ville fått for eiendommen.- En egen øy med utsikt 360 grader. Det blir vel den dyreste i fjorden, mener de to meglerne.På Grimsøya residerer Ferd-eier Johan H. Andresen jr. på det som betegnes som Oslofjordens nest dyreste landsted. Den 35 mål store tomten, med både ridebane og tennisbane, ville sannsynligvis ha kostet rundt 50 millioner kroner i dagens marked. Ett minutter lenger inn mot land, på Kjeholmen, har Oslo Sporveier et sommerparadis. I likhet med Andresens feriehus får dette en verdivurdering på 50 millioner.Naboøya Gåsøya er også eksklusiv. Europark-gründer Snorre Bentsen eier tre hytter på øya, der den sist innkjøpte nok er dyrest. Den toscanskinspirerte villaen, som er under fullstendig rehabilitering, vil ifølge eiendomsmeglerne være verdt rundt 40 millioner kroner etter oppussingen.Samme vurdering får «Villa Glitre», der 3D Media Solutions-gründer Ragnar Formo holder til. Det er imidlertid ikke Formo som eier villaen på over tusen kvadratmeter, men et aksjeselskap eid av et knippe investorer.