Over 3.000 innlagt med alkoholforgiftning

3.290 nordmenn havnet i fjor på sykehus på grunn av alkoholforgiftning. Det er dobbelt så mange som i 1999.

Tallene fra Sosial- og helsedirektoratet viser at nordmenns økte alkoholkonsum også fører til en kraftig økning i sykehusinnleggelser. Det gjelder både for både kvinner og menn, skriver Bergens Tidende.- Både tilgang og pris har stor betydning. Flere skjenkesteder og bedre inntekter gjør at man kan drikke mer alkohol uten at man bruker større del av inntekten, sier rådgiver i Sosial- og helsedirektoratet Marianne Virtanen.Også de langvarige skadevirkningene øker. Data fra Norsk pasientregister viser at sykehusinnleggelser med alkoholrelatert leversykdom økte med 85 prosent for menn fra 1999 til 2005.Årlig dør 400 nordmenn av alkoholrelaterte skader. (©NTB)