Så mye koster Haakons og Mette-Marits hyttedrøm

En av Norges råeste hyttemeglere anslår hvor mye Haakons og Mette-Marits hyttedrøm ved kanten av Hardangervidda vil koste.

Scanpix / Scanpix

I går ble det kjent at kronprinsparet har kjøpt to hyttetomter i Fjellsnaret hyttegrend i Nore og Uvdal i Buskerud. Ifølge Laagendalsposten kan tomtene ha kostet rundt 5,5 millioner kroner. Avisen har tidligere omtalt at kronprinsparet har vært på flere befaringer i Nore og Uvdal, og minst en av disse fant sted i Fjellsnaret 20. oktober i fjor. Kronprinsparet kan føre opp hytter på opptil 150 kvadratmeter på hver av tomtene, hvorav den ene vil bli disponert av politiet.- På generelt grunnlag kan jeg si at en normal høystandardhytte koster fra 25.000 kroner per kvadratmeter å bygge. Når de skal bygge to hytter på 150 kvadratmeter vil det koste minst 5-6 millioner per hytte, inkludert tomten, sier hyttemegler Christian Haatuft hos Terra Eiendomsmegling på Geilo til VG.Foto: Scanpix