Så mye steg våre aksjefond i 1. halvår

Oppgangen på børsene i 1. halvår sørget for pen avkastning på fondsandelene våre. Så mye steg de i verdi.

Scanpix / Scanpix

Tidligere i dag har vi omtalt at norske personkunder i løpet av 1. halvår innløste 4,4 milliarder kroner i aksjefond. Men takket være pen oppgang på børsene ble det en samlet avkastning på 8,5 milliarder, slik at forvaltningskapitalen likevel steg med 4,1 milliarder kroner.- Det er tankevekkende at norske personkunder samlet sett nettoinnløser i aksjefond i en periode da nordmenns finansielle formue øker formidabelt og profesjonelle kunder har rekordhøy nettotegning, sier adm. dir. Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening ifølge en pressemelding.Men selv om innløsningen var rekordhøy i 1. halvår, har antallet fondssparere blant norske privatkunder steget fra 1,2 til 1,4 millioner siden mai i fjor, viser Opinion-tall.- Nordmenn er på god vei til å bli et folk av faste månedlige aksjefondssparere, og det gjør vi klokt i. Jevn sparing i aksjefond er en lønnsom, enkel, trygg og tilgjengelig spareform som vil kunne gi oss økt økonomisk trygghet og handlefrihet i fremtiden, fortsetter Ruud.