Sneipet princen og ble rikere

Johan H. Andresen jr. gjorde lurt i å sneipe siggen. Pengene vokser mer med skismøring, krimskrams og melkekartonger.

Andresen jr. har skjøttet familiemilliardene godt etter salget av tobakksimperiet for to år siden, skriver Aftenposten. Verdiene i Ferd-konsernet har nemlig vokst fra 8,3 milliarder kroner i 2005 til 12,5 milliarder ved utgangen av 2006. Det gir en årlig avkastning på minst 23 prosent, godt over selskapets uttalte mål om 10 prosent. Andresen jr. har skjøttet familiemilliardene godt etter salget av tobakksimperiet for to år siden, skriver Aftenposten. Verdiene i Ferd-konsernet har nemlig vokst fra 8,3 milliarder kroner i 2005 til 12,5 milliarder ved utgangen av 2006. Det gir en årlig avkastning på minst 23 prosent, godt over selskapets uttalte mål om 10 prosent. En ferierende Andresen jr. sier gjennom sin finansdirektør John Gieverholt til Aftenposten at risikoprofilen har vært moderat, og at resultatene er «tilfredsstillende».Tobakksformuen etter salget av aksjene i Skandinavisk Tobakskompagni, som blant annet produserer Prince, er blant annet investert i eiendom, krimskramskjeden Nille og i oljeserviceselskapet Aibel Limited. Andresen-familien har i en årrekke hatt Swix Sport og kartongprodusenten Elopak i sin eie. (©NTB)