Stensrud om børsfallet

- Når jordplatene flyter fra hverandre, kommer det et jordskjelv i ny og ne, sier Skagens Kristoffer Stensrud.

Personlig økonomi

Oslo Børs falt stygt i går, og det begynte katastrofalt også i dag. Men i det siste har hovedindeksen hentet seg inn, og er nå ned "bare" 1,04 prosent til 488,60 poeng.Likevel er børsen nå 7,5 prosent ned fra toppnoteringen nådd torsdag i forrige uke.- Korreksjonen avspeiler vel det som skjer i resten av verden. Det man kan se nå, er at viljen til å ta risiko har blitt vesentlig mindre den siste tiden. Dette er en prosess som har pågått siden begynnelsen av juni og skyldes at noen har sittet langt ute på stolen og tatt en risiko, men nå trekker seg tilbake, sier Skagens investeringsdirektør Kristoffer Stensrud til Dn.Han peker overfor avisen på at tyngdepunktet i verdensøkonomien flytter seg, og det østover.- Når jordplatene flyter fra hverandre, kommer det et jordskjelv i ny og ne, holder Stensrud frem overfor Dn.

Nyheter
Børs