Stopp sutringen over været!

Nordmenn syter og klager for mye over været, mener psykologiprofessor Torill Christine Lindstrøm.

Vi må slutte å tenke at regnværet gjør oss deprimert, mener hun.- Det er faktisk feil, sier Lindstrøm til Aftenposten.- Hvis du ikke har andre problemer i livet enn dårlig vær, så har du virkelig et godt liv, påpeker hun.Lindstrøm, som er professor i psykologi ved Universitetet i Bergen er lei av alt snakk om værsyke, som hun mener bare er en kollektiv myte som kommer fra den idealiserte forestillingen om den perfekte ferie.Hun poengterer at depresjon er en alvorlig psykiatrisk diagnose, og at man ikke blir deprimert av været.- Men går man rundt og tror på det, kan man blir sur. Værsyke er ingen medisinsk diagnose, men et kulturelt fenomen, sier Lindstrøm.Hennes råd er ganske enkelt å godta at regnet strømmer ned og ikke plage seg selv. (©NTB)