Syklist med flaks i lang tunnel

Mens godstog og ekspresstog dundret forbi presset tyskeren seg inntil fjellveggen i den 10,3 km lange Finsetunnelen. Til slutt stoppet et sykkeltog og plukket ham opp.

- Han har hatt utrolig flaks, sier stasjonsmester på Finse Bjørn Ove Botten om den 57 år gamle mannen som ankom Finse med sykkeltoget i 19-tiden tirsdag.Stasjonsmesteren forteller til Bergens Tidende at tyskeren kun var iført shorts og t-skjorte, hadde en sykkel med masse sykkelbager og ikke virket ikke særlig høy i hatten.Turisten fortalte at han var på vei fra Myrdal til Finse og at han slet fælt i den tunge snøen. Så øynet han en mulighet: Tunnelen.- Han sa han trodde det var en kort tunnel, sier Botten.Men Finsetunnelen er 10,3 km lang, Bergensbanens lengste og med bare en meter klaring mellom sporet og fjellveggen.Tyskeren gikk og gikk, men så aldri lyset i enden. To ganger så han lysene av et tog. Ekspresstoget og godstoget som dundret forbi uten å få øye på mannen holder en maksfart på 160 km i timen og skaper et voldsomt sug i den smale tunnelen.- Mannen sa han klarte seg ved å presse seg inn i innhogg i veggen, sier Botten.Etter 6,5 km kom et tog forbi og fikk øye på tunnelmannen. Det var et sykkeltog. Det stoppet opp, og fikk endelig berget ham ut av berget. (©NTB)