Turistfiskere kjøper sin egen fisk

For å omgå reglene om fiskekvoter, selger utenlandske fiskere deler av fangsten til utleier av rorbuanlegg for så å kjøpe den tilbake for en billig penge.

Dermed slipper turistfiskerne unna med å betale en liten avgift for den delen av fangsten som overstiger de tillatte 15 kilo per mann. Dermed slipper turistfiskerne unna med å betale en liten avgift for den delen av fangsten som overstiger de tillatte 15 kilo per mann. Ifølge Adresseavisen er det flere turistanlegg i Trøndelag som omgår regelverket for fiskekvoter på denne måten.Sverre Johansen i Fiskeri- og kystdepartementet sier han kjenner til at enkelte benytter seg av denne strategien for å få med seg hele fangsten hjem fra ferie, men at det ikke er registrert at det foregår i stor utstrekning.Han sier at det ikke er ulovlig at turister kjøper fisk fra registrert næringsdrivende.- Men dersom det dreier seg om et fiktivt salg, er det mer problematisk, sier Johansen. (©NTB)