- Tydelig at toppen er nådd for boligprisene

Forventningene til boligprisene faller kraftig på Østlandet. - Tydelig at toppen er nådd, sier Arve Østgaard.

"Forventningsbarometeret" som Sentio lager for Fokus Bank viser i juni at troen på økte boligpriser avtar, skriver Dn. "Forventningsbarometeret" som Sentio lager for Fokus Bank viser i juni at troen på økte boligpriser avtar, skriver Dn. Sentio lager en indeks fra null til 100, og på landsbasis går forventningene til økte boligpriser ned tre poeng til 60, den laveste noteringen siden oktober 2006. I Oslo og Akershus har indeksen falt 18,5 til 66 poeng på to måneder.- Det ser ut som om rentepolitikken begynner å virke. Det er tydelig at toppen er nådd, sier seniorrådgiver i Sentio Norge Arve Østgaard.Partner Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret mener ifølge Dn det er i Oslo og Akershus prisforventningene burde falt minst.- Presset mot Oslo er veldig høyt. Det er lav boligbygging i Oslo. I 15 år har etterspørselen vært større enn tilbudet, i motsetning til for eksempel Bergen og Trondheim, sier han til avisen.